Benny

Välkommen till Savantic, Benny Lundström!

Benny är vår nya AI-inspiratör, med siktet inställt på att få fler företag att äntligen våga ta steget att utveckla sin verksamhet med AI-baserade lösningar.

Efter många års erfarenhet från IT-branschen upptäckte Benny ganska nyligen tjusningen med algebra, som han inte hade någon innerlig relation till när han pluggade industriell ekonomi i Linköping. Men när han började odla sitt intresse för AI för några år sedan började bitarna falla på plats – nu ser han det som sin uppgift att få Sverige att komma ikapp USA och Kina när det gäller investeringar i datadrivna lösningar och artificiell intelligens.

I sina egna AI-projekt kopplar Benny ihop sitt intresse för hälsa och träning med passionen för AI. Han har bland annat skapat ett verktyg som, baserat på filminspelningar av en persons träning, ger automatiska råd för hur träningsprogrammet ska kunna förbättras.

Vi ser mycket fram emot att ha Benny i vårt lag, som kunskapsspridare och katalysator, så att fler företag får möjlighet att utvecklas med AI.