Om oss

Vi är Savantic Team. Vi älskar att lösa omöjliga problem!

Savantic-andan

Vi har en unik företagskultur vi kallar Savantic-andan, vilken speglas i våra värderingar.
Vi bryr oss om våra kunder, omvärlden och våra medarbetare. Detta genom en genuin vilja att förstå och därför analysera, fråga, fråga igen och utmana, utan prestige. Vi älskar att lösa omöjliga problem och att förklara lösningen så att alla förstår.

Lagarbete

Avancerade AI-lösningar för framtiden kräver sitt team av tekniska superhjältar. Vi gillar att koda, att testa, att lära och att skapa tillämpningar.

Samarbetet med kunderna är en förtroendeprocess. Vi vet att stora investeringar står på spel och vi vet att du som kund måste kunna lita på att vi skapar långsiktiga lösningar som kan utvecklas med tiden. Tillsammans blir vi ett vinnande lag.

Claes Orsholm

fil. dr, VD, säljare, utvecklare

Claes var med och startade Savantic och delar numera upp sina arbetsdagar mellan administration, företagsledning, problemlösning och teknisk projektledning. Hans drömtillvaro som superhjälte skulle präglas av en ständig ström av kreativitet, alltid redo att lösa vilka problem som helst. När han inte är på jobbet ägnar sig Claes en hel del åt träning, att ta hand om sin familj och att spela musik.

Marcus Weiland

Vice VD Savantic, VD Savantic Institute

Marcus Weiland, AI-expert, är hjärnan bakom Savantic Institute vars syfte är att höja Sveriges AI-kompetens.

Åsa Granqvist

Affärsutvecklare, Savantic Institute

Mats Sandström

Säljare

Mats är ingenjör och marknadsekonom och jobbar med sälj, kundkontakter och affärsutveckling. Han drivs av sin strävan att få allt fungera på bästa sätt, och har följdriktigt arbetat som kvalitetschef i många uppdrag. Mats blev sammanförd med Savantic via en förmedlande mellanhand som anade att tycke skulle uppstå. Så blev det också. Vid sidan av jobbet ägnar sig Mats gärna åt skidåkning, skrivande och musik, och önskar sig en superkraft som gärna är relaterad till något av de två sistnämnda – att vara på allas läppar som upphovsperson till en bra bok, ett bevingat ord, eller en låt som alla sjunger på. Eller kort och gott att bli känd som en människa som sprider fred och kärlek.

Christofer Aourell

fil. dr, säljare, projektledare och senior data scientist

Projekt där människor och teknik känns lika viktiga är de som Christofer helst tar sig an, oavsett om det handlar om projektledning, utredningar eller förstudier. Hans väg till Savantic var via en praktikplats efter disputationen, som sedan blev en anställning. Musik och teknik är en annan uppskattad kombination, vid sidan av jobbet. Dessutom är han grym på handboll. Superhjälte-Christofer skulle kunna flyga och byta tankevärld med andra människor.

David Menéndez Hurtado

fil. dr, senior data scientist

David är utvecklare med fokus på Deep Learning och att tillämpa den tekniken på nya typer av data. Det var hans flickvän som uppmärksammade honom på att Savantic anställer fysiker och just var på jakt efter någon med hans specialistkunskaper. Vid sidan av jobbet är David natur- och astrofotograf och han ägnar sig gärna åt historisk fäktning. Han önskar sig en kanske lite otippad superhjälteegenskap, nämligen att ha näbbdjurets förmåga att kunna orientera sig med hjälp av elektroreceptorer.

Fan Pan

fil. dr, senior data scientist

På en disputationsfest nämnde någon att på Savantic måste man ha en Ph.D. för att få bli anställd, och gärna inom fysik. Det fick Fan Pan att utan tvekan skicka in sitt CV och det ledde snart till en anställning. Hennes uppdrag är framför allt att arbeta med bildanalys och avancerad Deep Learning. Vid sidan av det uppskattar hon klassisk konst, litteratur och musik och jobbar på sin dröm att kunna extraknäcka som kompositör. I stället för superhjältekraft gillar hon tanken på ett superhjältesinne – tryggheten i att veta att man bär på speciella talanger och viljan att göra världen lite bättre.

Hanna Källén Murray

tekn. dr, senior data scientist

Bildanalys och automatisk partikelklassificering hör till Hannas vardag på Savantic, dit hon hittade via LinkedIn. Om hon vore superhjälte skulle hon i stället ägna sig åt att spå framtiden och att förflytta sig helt bekymmersfritt med hjälp av teleportering. Tiden som blir över efter jobbdagen ägnar hon gärna åt att ta det lugnt och trivas tillsammans med nära och kära. Hon är dessutom en mästare på att baka tårtor.

Johanna Öberg

fil. dr, senior data scientist

Johanna lockades till Savantic av Lena och har utveckling av programvara som sin specialitet. Hennes dröm om en egen tids- och rymdmaskin delar hon med flera andra Savantic-superhjältar. Men hennes behov av denna SciFi-apparat sträcker sig ut över den vanliga tillvaron också; fritiden vill inte riktigt räcka till för alla intressen, som träning, sömnad, odling, yoga och en allmän kunskapstörst. Delvis kanske det beror på att hon ännu inte har uppfunnit knappen som får barnen att somna på fyra sekunder.

Karoly Makonyi

fil. dr, handledare, senior data scientist

Karoly är handledare till Miroslav och kom till Savantic efter att ha hört talas om dem i korridorerna på Fysikum och kollat upp företaget på webben. När han inte är på jobbet leker Karoly ofta med sina barn, spelar musik och lyssnar på musik, medan han drömmer om superhjältekraften att kunna sträcka ut (rum)tiden.

Lena Douglas

fil. dr, team leader och senior data scientist

Lena hörde talas om Savantic redan 2001 och tyckte att det lät som ett bra ställe. Till slut blev frestelsen för stor och hon kunde inte motstå, så hon hörde av sig, och kunde börja sin anställning 2010. Lena önskar sig superhjältekraft att kunna stanna tiden för att få tid till allt som är roligt; baka, jobba i trädgården, läsa och träffa familjen.

Pontus Olsson

fil. dr, senior data scientist

Pontus arbetade på Center för bildanalys vid Uppsala Universitet när han fick höra talas om Savantic från en kollega och blev intresserad. Just nu jobbar Pontus med bildanalys projekt som går ut på att automatiskt utvinna information ur digitala bilder. Pontus spelar i ett jazzband med fokus på 30-50-tals musik, kolla här. Om pontus hade superkrafter skulle han vilja ha CTRL-Z funktion i livet (ångra knapp), osynlighetskappa och kunna flyga fortare än ljuset.

Roger Viberg

Operativ chef

Roger Viberg hittade faktiskt inte till Savantic själv; han var på väg åt ett annat håll när en rekryterare hjälpte honom att hitta rätt. Om han kunde tillämpa sina högst rankade superhjälteegenskaper i jobbet skulle han resa fram och åter genom tid och rum för att testa olika lösningar, som ett smidigt sätt att hitta bästa möjliga långsiktiga resultat. Och det är ju det som är målet med hans uppdrag som projektledare, där han har ansvar för både kundrelationer och leverans. Vid sidan av jobbet underhåller Roger gärna sina nära relationer och tillbringar helst sin lediga tid tillsammans med familj och vänner.

Steffen Muschter

fil. dr, senior data scientist

Steffen lägger mycket energi på ett hett ämne; att översätta det som händer inuti en stålugn till en modell som efterliknar ugnens funktion i realtid. Ryktet om Savantic nådde honom när han jobbade med sin avhandling på Stockholms universitet. Intresset för programmering och elektronik bär han med sig både på jobbet och hemma, där han även finner tid för löpning och kampsport, som kan komma till nytta när han tränar för sin önskeförmåga som superhjälte, den att kunna förstå hur saker och ting fungerar bara genom att titta på dem.

Susumu Okazawa

fil. dr, senior data scientist

Hur skräp kan bli något vackert

Vår maskot är en lövsalsfågel som tar till vara skräp för att dekorera sin lövsal. Om vi tar till vara vårt digitala skräp, allt vi lämnar efter oss i form av loggar och surfhistorik, så blir det enorma datamängder som artificiell intelligens kan hitta mönster och skapa något värdefullt ur. På samma sätt har Savantics grafiska profil plockats upp ur design- och kommunikationsbyrån Familjens digitala skräpkorg. Hela hemsidan är skapad av typsnitt, färger och namn som andra kunder valt bort. Nu är detta skräp digitalt återvunnet och något nytt och vackert har uppstått.