Ny webbplats, ny logotyp och – en fågel?!

Det produceras så mycket som blir skräp. Inte minst data. Enligt beräkningar produceras under 2020 1,7 Mbyte data per person varje sekund! Det mesta av det blir skräp. Företag samlar in stora mängder data för att det finns krav på att de måste göra det. Men mycket av det som samlas in används inte på ett effektivt sätt, trots att det finns massor av affärsmöjligheter i att göra det.

Savantic gillar återvinning

De flesta av Savantics projekt handlar om dataanalys. Vi jobbar ofta med realtidsdata, men en hel del av det vi gör baseras på historiska data. Med artificiell intelligens går det snabbt att hitta mönster i alla dessa data och vi kan skapa eleganta lösningar av sådant som andra kanske inte ser värdet i, det digitala skräpet.

På sätt och vis kan vi jämföra oss med lövsalsfåglarna, som lever i Australien och Nya Guinea. Deras specialitet är att bygga väldigt avancerade lövsalar, som de sedan smyckar med färgglada grejer. Ofta skräp. Satänglövsalsfågeln, till exempel, samlar på blå prylar som den pyntar sin sal med. Det finns inte många saker i naturen som är blå, därför har fågeln specialiserat sig på att återanvända mänskligt skräp.

Det är lite så vi ser på vårt sätt att ta vara på det värdefulla i företags stora produktion av data. Därför har vi valt lövsalsfågeln som vår symbol.

Vi utbildar, utvecklar och utvecklas

Vi har ny logotyp också. Även den bygger faktiskt på ratade digitala tillgångar, på ett typsnitt som vår byrå ritade för en annan kund, men som blev bortvalt. Till vår webbplats har vi adopterat en hel del grafiska element som andra har valt bort, men som vi tyckte väldigt mycket om.

Webbplatsen och företaget innehåller numera två delar: Savantic Institute är en fullfjädrad utbildningsavdelning inom AI, som levererar specialanpassade utbildningar för alla som vill lära sig mer om hur AI kan användas, både tekniskt och affärsmässigt. Savantic Team är våra lyhörda och skickliga konsulter, som tar fram det bästa ur våra kunders data. Välkommen att kontakta oss