Från digitaliserad till datadriven

Operatör i digitaliserat industrilandskap

Kursmål

Deltagarna i kursen utvecklar sina kunskaper kring vad som är skillnaden mellan en digitaliserad och en datadriven verksamhet, vilka möjligheter det innebär och vilka steg de själva kan ta i sin verksamhet för att bli mer datadrivna.

Kursen innehåller

Kursen innehåller en genomgång av de största skillnaderna mellan ett digitaliserat och ett datadrivet arbetssätt, bland annat hur man rör sig från att fokusera på processer till att utgå från data, vad som är skillnaden mellan data och information och hur relationen mellan historiska data och realtidsdata ser ut genom processerna.

Hur kan data användas för att fatta beslut om framtiden, inte bara för att utvärdera resultat? I kursen diskuterar vi kring vilken typ av data som behövs, och hur data behöver förberedas för att kunna användas i prediktivt syfte och hur man tar fram en användbar datastrategi.

Målgrupp

Personer som är intresserade av att utveckla sin organisations resa mot ett datadrivet arbetssätt. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig hur data kan driva effektivare affärsprocesser till lägre kostnad, även inom oväntade områden. Du kan arbeta med såväl strategiska som operativa frågor.

Detta är inte rätt kurs för dig som vill lära dig de senaste teknikerna kring AI, dataanalys och optimering osv. Denna kurs fokuserar mer på vilka värden tekniken ger, vilka fördelar du får genom att bli datadriven och hur du kan hjälpa din organisation att lyckas skapa värde ur data.

Kursens innehåll

  • Hur har samhället förändrats med den ökade tillgången till data?
  • Databarometern – hur är mognaden i er organisation?
  • Hur arbetar man praktiskt med en datastrategi?
  • Hur kartlägger man var/när data skapas och var/när data behövs för att skapa värde för kunderna?

Kursen kan skräddarsys utifrån era behov. Kontakta oss så lämnar vi en offert.

Kursinformation

Händelsen har passerat

men du kan fortfarande ta del av material från dagen.

Språk

Svenska

Plats

Kursen ges digitalt.

Marcus Weiland

Vice VD Savantic, VD Savantic Institute

Marcus Weiland, AI-expert, är hjärnan bakom Savantic Institute vars syfte är att höja Sveriges AI-kompetens.

Claes Orsholm

fil. dr, VD, säljare, utvecklare

Claes var med och startade Savantic och delar numera upp sina arbetsdagar mellan administration, företagsledning, problemlösning och teknisk projektledning. Hans drömtillvaro som superhjälte skulle präglas av en ständig ström av kreativitet, alltid redo att lösa vilka problem som helst. När han inte är på jobbet ägnar sig Claes en hel del åt träning, att ta hand om sin familj och att spela musik.

Anmälan

Händelsen har passerat

Ta kontakt med oss om du vill få mer information om vilka typ av kurser vi kan erbjuda.

Anmälan ej öppen för tillfället